fbpx
Spelletjes met water tijdens een kinderfeestje

Spelletjes met water

Is het erg warm buiten? Dan zijn waterspelletjes een must. Ook als je moet improviseren, omdat het warmer is dan je van te voren had bedacht, zijn dit leuke spellen.

Waterballonnen van de ene emmer naar de andere brengen met behulp van een lepel

Maak twee teams en vul twee emmers (of pannen) met een aantal waterballonnen en leg er een eetlepel bovenop. Zet een aantal meter verder twee lege emmers neer. De emmers moeten blijven staan en de ballonnen worden van de volle naar de lege emmer gebracht zonder kapot te gaan. Het enige dat de ballonnen mag raken is de lepel.  Valt er een ballon op de grond? Als hij nog heel is, mag hij met de lepel weer opgepakt worden en kan het team verder gaan. Als de ballon kapot is, gaat het team verder met de ballonnen die nog heel zijn. Als de eerste speler alle ballonnen die nog heel zijn naar de overkant heeft gebracht, mag de volgende uit het team de ballonnen weer terugbrengen met de lepel. Net zo lang tot dat iedereen aan de beurt is geweest. Wie de meeste hele ballonnen in de emmer over heeft, is de winnaar. Gelijke stand? Dan heeft het snelste team gewonnen.
Duur: 10 minuten
Benodigdheden: 4 emmers of grote pannen, gevulde waterballonnen (ongeveer 8 per team), twee eetlepels.

Water overbrengen met sponsen

Maak twee teams en vul twee emmers met water. Doe in elke emmer twee (schuur)sponsen. Zet een aantal meters verder twee lege emmers neer. Het is de bedoeling dat de teams zo veel mogelijk water van de volle emmer in de lege emmer krijgen. De teams krijgen hiervoor x minuten de tijd. Hoe ze er voor gaan zorgen dat het water naar de andere emmer komt mogen ze helemaal zelf weten, ze mogen alleen geen extra hulpmiddelen gebruiken behalve de sponsen en hun eigen lichamen. De emmers moeten op hun plek blijven staan. Welk team pakt dit het handigst aan en heeft het meeste water overgebracht?

Flessenvoetbal

Wie kent het niet; flessenvoetbal!  Als het warm weer is buiten, is dit gegarandeerd een hit. Bepaal zelf of iedereen voor zich speelt of dat er verschillende teams zijn. De bedoeling van dit spel is om de fles met water van de tegenstanders zo snel mogelijk leeg te krijgen door hem om te schieten, rollen of gooien. De fles mag pas weer rechtop gezet worden als de bal eerst gehaald is.
Duur: 20 minuten.
Benodigdheden: Flessen gevuld met water, een bal.

Blikgooien met waterpistolen

Maak van blikgooien een 2.0 versie door de ballen te vervangen door een waterpistool. Iedereen mag 1 vulling van het waterpistool gebruiken om zo veel mogelijk blikken (of bekers) om te spuiten. Probeer het van te voren even uit om te zien of het waterpistool krachtig genoeg is en om de juiste afstand te bepalen. Plastic bekers zijn minder zwaar dan blikken dus daarmee is het makkelijker. Maar twee teams zodat het ook spannend blijft als een kind zelf niet aan de beurt is.
Duur: 10 minuten.
Benodigdheden: 10 blikken of plastic bekers, waterpistool.

Kaarsen uitschieten

Zet waxinelichtjes op een tafel of balk en laat de kinderen er om beurten op schieten met een waterpistool. Wie heeft het snelste de kaarsjes uit? Dit kan ook in teams gespeeld worden. Hoe simpeler de waterpistolen, hoe leuker dit spel.

Waterglijbaan

Zet een waterglijbaan aan of maak er een!
Leg een langwerpig stuk zeil neer (of knip een vierkant zeil door midden en leg de twee stukken achter elkaar). Neem een oude waterslang, leg een knoop aan het einde van de slang en maak vanaf de knoop iedere 20 cm een klein gaatje in de slang, net zoveel als het zeil lang is. Leg de waterslang op het zeil, zet de kraan met waterslang aan en sprenkel wat groene zeep op het zeil. Glijden maar!
Duur: 15 minuten
Benodigdheden: Buitenkraan, waterglijbaan of oude waterslang en stevig zeil.
Uitbreiding: Gebruik gerust attributen zoals zwembanden of strandballen om het glijden nog spannender/beter te maken.