fbpx

Veelgestelde vragen

– Algemeen –
Welke leeftijdscategorie kies ik?

Waar je het beste voor kan kiezen hangt af van de deelnemers. Zitten de kinderen in groep 3 t/m 5? Dan kies je voor 7 t/m 10 jaar. Voor kinderen in groep 7 of 8  kies je voor de categorie 10 t/m 13 jaar. Bij kinderen uit groep 6 zijn beide opties mogelijk. Kies voor het feestje dat het meest aanspreekt (is het begin of einde schooljaar?). Geef tijdens het bestellen aan wat de leeftijd is van de deelnemers, wij passen de spellen hier op aan.

Hoe lang duurt een feestje?

De lengte van het feestje verschilt per groep. Gemiddeld doet een groep ongeveer 2 uur over een complete missie.

Hoeveel kost een feestje?

Bij ieder feestje staat een prijs vermeld. De prijs van de feestjes die nu online staan zijn allemaal 69,95. Dit is de prijs exclusief verzendkosten (3,95) en inclusief uitnodigingen. Een pakket bevat voldoende materiaal voor 10 deelnemers. Is de groep groter? Dan ontvang je op een tweede (en daar op volgende) pakket 40% korting. Voorwaarde is wel dat het om dezelfde verhaallijn gaat en het feestje op dezelfde dag gespeeld wordt. Als er twee of meer teams zijn spelen ze tegen elkaar. Wie heeft het probleem als eerste opgelost?

Kunnen we de datum later nog aanpassen?

Een gepland feestje kan altijd verplaatst worden. Tot op de dag van het geplande feestje kan per e-mail doorgeven worden dat het feestje verplaatst zal worden.

Aan het verplaatsen van het feestje zijn geen kosten verbonden. Alleen wanneer nieuwe uitnodigingen gewenst zijn, worden deze in rekening gebracht.

Beschikbaarheid: wij hebben geen maximaal aantal feestjes per dag. Er is dus altijd voldoende beschikbaarheid.

Kunnen we pauze houden tijdens het feestje?

Ja, dat kan zeker! Een onderbreking is geen enkel probleem. Je kunt zo lang over het avontuur doen als je zelf wil.

Is internet noodzakelijk?

Ja, tijdens alle feestjes is toegang tot internet noodzakelijk. Voor de buitenfeestjes blijft het internetgebruik beperkt tot de basisplek (waar vanaf de kinderen vertrekken, tussendoor terug komen en aan het einde afsluiten). Het gebruik van internet is nodig om de filmpjes te kunnen bekijken en oplossingen van de puzzels en opdrachten door te kunnen geven.
Of het afspelen van de filmpjes en het beantwoorden van de vragen goed werkt op het device (laptop, tablet, e.d.) dat je tijdens het feestje wilt gebruiken kan van te voren getest worden. Na het bestellen ontvang je hiervoor de gegevens.

Is het mogelijk om het weer af te wachten?

Dat is zeker mogelijk. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Op welke tijdstippen kunnen de feestjes gehouden worden?

Je bepaalt zelf wanneer het feestje plaats gaat vinden. Of dit nu overdag of ‘s avonds is maakt ons niet uit. Wil je tussendoor pauzeren om bijvoorbeeld te lunchen? Ook geen probleem! Waarom wij dan toch willen weten wanneer het feestje plaats zal vinden? Dat is voor het beheer van de online toegang.

Moet ik een kamer ombouwen tot een escape room?

Nee, dit is zeker niet de bedoeling. Studio-Kinderfeestje biedt escape avonturen / games, hierdoor is een afgesloten ruimte niet nodig. De kinderen ontsnappen dus niet letterlijk uit een ‘room’, oftewel ‘kamer’ maar er wordt een probleem opgelost. Zo gaan de kinderen samen met de hoofdpersoon uit de video’s bijvoorbeeld opzoek naar de verdwenen kluizenaar of proberen zij uit te vinden waar de schat van Julia’s overgrootvader verborgen ligt voordat iemand anders hem vindt.

Wat is het verschil tussen een escape room en een escape avontuur of game?

Bij een escape room is het de bedoeling dat je letterlijk uit een ‘room’ oftewel kamer probeert te ontsnappen. Terwijl er tijdens een escape avontuur of game een probleem opgelost wordt, het is dan een verhaal dat je naar een goed einde probeert te brengen. Tijdens een escape avontuur zijn de bewijsstukken/ aanwijzingen vaak al voor handen, bij een escape room moet je nog opzoek naar die zelfde aanwijzingen. Beide versies zijn leuk en spannend maar een escape avontuur vraagt minder voorbereiding. Voor een escape room zijn 1 of meerdere kamers nodig, een escape avontuur kan op elke locatie gespeeld worden.

Kunnen we het ook in het buitenland spelen?

Dat kan. De Nederlandse versie kan overal ter wereld gepeeld worden als er maar internetverbinding is. Er zijn helaas nog geen andere talen dan Nederlands beschikbaar.

Kan ik de beschikbaarheid van de feestjes checken?

Onze feestjes zijn volledig online gestuurd. Hierdoor hebben wij geen maximaal aantal feestjes per dag. Onbeperkt beschikbaar dus!
Toch adviseren wij om niet te lang te wachten met bestellen. Aangezien er voor het uitdelen van de uitnodigingen geldt ‘ hoe eerder hoe beter’.

Met hoeveel deelnemers kunnen de feestjes gedaan worden?

1 Pakket is geschikt voor maximaal 10 kinderen. Is de groep groter dan 10? Bestel dan een extra pakket en laat de twee groepen tegen elkaar strijden. Let op: er zijn dan ook 2 computers met internet nodig. Wie heeft de missie als eerste volbracht? Een tweede (en derde en vierde etc.) pakket voor een feestje op dezelfde dag als het eerste pakket is met korting te bestellen.

De feestjes kunnen al gespeeld worden met twee kinderen alleen zullen ze dan wel langer over de missie doen.

Doen de kinderen alles als groep?

De meeste onderdelen worden als groep gedaan. Bij de buitenfeestjes gaan de kinderen altijd als groep op pad. Vaak worden de opdrachten in groepsverband opgelost maar soms werken de kinderen in kleinere groepjes tegelijkertijd aan opdrachten.

Wat als het slecht weer is tijdens het feestje?

In Nederland en België ben je niet verzekerd van mooi weer. Kinderen hebben meestal geen probleem met een paar druppels regen maar bij harde buien is een buitenfeestje vaak niet ideaal. Bij de buitenfeestjes worden plastic zakjes geleverd die bij regenachtig weer om de enveloppen gedaan kunnen worden zodat deze niet nat worden.

Twijfel je tussen een binnen en een buitenfeestje? Dan adviseren wij te kiezen voor een binnenfeestje, deze zijn zeker zo leuk als de buitenfeestjes en bevatten ook buitenopdrachten. Als de missie is opgelost kunnen de kinderen natuurlijk weer lekker naar buiten en tussendoor even buiten pauze houden is ook geen enkel probleem.

Wil je graag een buitenfeestje houden maar weet je nog niet wat het weer gaat doen? Neem dan even contact met ons op. We kunnen de uitnodigingen dan bijvoorbeeld eerder sturen zodat je uiterlijk 5 dagen van te voren kan bepalen of je een binnen of buitenfeestje wilt ontvangen.

Wat is het verschil tussen een binnen en een buitenfeestje?

Bij beide feestjes moet er een probleem opgelost worden door de kinderen aan de hand van opdrachten, puzzels, vragen, decoders en filmpjes. Een binnenfeestje bevat iets meer escape room elementen en een buitenfeestje iets meer speurtocht elementen. Verder is de verhaallijn meestal anders.

-Levering en betalingen –
Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

Betalen kan gemakkelijk en veilig via iDeal.

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

Wij doen ons best om op de dag van bestellen nog te verzenden. Op werkdagen voor 12 uur besteld is dezelfde dag nog verzonden. Na 12 uur besteld verzenden wij de volgende werkdag. Heb je haast? Laat het ons even weten, wie weet kunnen we iets voor je betekenen.
Bestellingen worden via PostNL verzonden. Over het algemeen heb je binnen twee werkdagen de bestelling in huis. Omdat wij een brievenbuspakket verzenden is het niet noodzakelijk om thuis te zijn bij aflevering.

Kan ik mijn bestelling annuleren (wet koop op afstand)?

Delen van onze feestjes worden op maat gemaakt per feestje. Daarom kan het kosteloos annuleren van de bestelling alleen als:

  • Een bestelling die op werkdagen voor 12:00 uur geplaatst is, kan dezelfde werkdag voor 15:00 uur kosteloos geannuleerd worden.
  • Bestel je op werkdagen na 12:00 uur, dan kan uiterlijk de volgende werkdag voor 12:00 uur kosteloos geannuleerd worden.
  • Heb je buiten werkdagen een bestelling geplaatst, dan kan je uiterlijk de eerstvolgende werkdag voor 12:00 uur kosteloos annuleren.

Omdat wij sommige materialen op maat maken, is de wet koop op afstand niet volledig van toepassing. Voor het annuleren van het feestje worden daarom  kosten voor de koper in rekening gebracht. Voor bestellingen die later dan hierboven worden geannuleerd worden  de volgende kosten in rekening gebracht:
Annulering wanneer pakket nog niet is verzonden € 5,00. Wanneer pakket reeds is verzonden brengen wij  € 18,95 in rekening.

Het restantbedrag van de bestelling wordt overgemaakt aan de koper indien het volledige pakket ongeopend en onbeschadigd retour wordt ontvangen. Het alleen ongeopend en onbeschadigd retour kunnen zenden is van toepassing op onze producten, aangezien de onderdelen in het dossier gekopieerd kunnen worden en derhalve kunnen deze alleen geretourneerd worden in originele verpakking. Wanneer onderdelen in het pakket beschadigd zijn of ontbreken, worden deze onderdelen bij de koper in rekening gebracht.

De pakketten worden altijd verzonden na volledige betaling.

Zijn er aanvullende kosten voor het verzenden naar het buitenland?

Voor een zending binnen Nederland zijn de verzendkosten € 3,95. De verzendkosten worden hoger wanneer een pakket naar het buitenland wordt verzonden. Wij houden hiervoor de PostNL tarieven aan. Neem contact met ons op als je het pakket naar het buitenland wilt laten versturen.
Voor een zending naar België berekenen we de PostNL verzendkosten van € 11,95.

Met welke verzendkosten moet ik rekening houden?

Voor een zending binnen Nederland zijn de verzendkosten € 3,95. Voor een zending naar België berekenen we de PostNL verzendkosten van € 11,95. Het pakket mag je houden dus er zijn geen kosten voor terugsturen.

Hoeveel dagen voor het feestje kan ik uiterlijk nog bestellen?

Onze feestjes kunnen 2 werkdagen voor de geplande datum nog besteld worden. Wij versturen onze feestjes met PostNL met een Track&Trace code. Over het algemeen wordt de bestelling de volgende werkdag bezorgd. PostNL mag volgens hun voorwaarden echter vijf werkdagen over de bezorging doen. Om deze reden kunnen wij niet garanderen dat het pakket op tijd in huis is. Daarom adviseren wij minimaal vijf werkdagen voor de datum van het feestje de bestelling te plaatsen.

Voor spoedzendingen kan je contact met ons opnemen.

Moet ik het pakket na afloop weer terug sturen?

Een pakket mag je na afloop van het spel houden, er zijn er dus geen kosten voor het terug sturen van materialen.

– Begeleiding –
Wie begeleidt het feestje?

De feestjes worden allemaal online aangestuurd. Er komt dus geen begeleider van ons op locatie. Aan de hand van de ingegeven antwoorden krijgen de kinderen een volgend filmpje te zien waardoor ze weten wat ze moeten doen. Komen de kids er niet uit? Dan hebben zij ook altijd de mogelijkheid om een hint te krijgen. Geven ze alsnog een verkeerd antwoord? Dan worden ze vanzelf weer op het goede spoor gezet.

Omdat de begeleiding alleen online gebeurt moet je wel zelf (of een andere volwassene) toezicht houden.

Ontvang ik instructies over de voorbereiding en begeleiding die ik moet regelen?

Ja, in het pakket zit een duidelijke beschrijving van wat je moet regelen/doen. Ook kan je online de instructie bekijken en daarmee direct testen of alles goed werkt op het scherm dat je ook tijdens het feestje gaat gebruiken. Uiteraard proberen we de voorbereiding zo kort mogelijk te houden.

Is er behalve online ook telefonisch contact met de kinderen?

Tijdens ieder feestje is er 1 keer telefonisch contact met de kinderen. Dit een automatisch bericht, ook al zullen de kinderen dit niet altijd door hebben.

– Benodigdheden –
Wat hebben wij nodig om een avontuur te kunnen spelen?

Naast het pakket dat je per post ontvangt, heb je een computer/laptop of iPad met wifi of 4G verbinding nodig en een telefoon. Daarnaast is het handig om enkele pennen/stiften/potloden en blaadjes neer te leggen zodat de kinderen aantekeningen kunnen maken. Tevens is er een schaar nodig bij de meeste spellen.

Voor de buitenfeestjes maak of print je zelf een plattegrond van de omgeving waar de enveloppen liggen.

Kan een feestje met behulp van een iPad of smartphone gespeeld worden?

Een iPad kan zeker gebruikt worden tijdens een feestje, hoewel de beleving groter wordt als het scherm groter is. Je laptop aansluiten op de tv is dan ook een prima optie. Het scherm van een smartphone is zo klein dat het met een groep kinderen bijna niet te doen is om het goed te kunnen bekijken. Omdat dit erg veel afbreuk doet aan de beleving raden we dit dan ook af.

Is er behalve online ook telefonisch contact met de kinderen?

Tijdens ieder feestje is er 1 keer telefonisch contact met de kinderen. Ook al zullen de kinderen dit niet altijd door hebben, is dit een automatisch bericht.

Ik kan niet goed overweg met een computer, is dat een probleem?

Over het algemeen kunnen kinderen vanaf 9 jaar zelf al erg goed overweg met de computer en het Internet. Lukt het om de instructievideo te bekijken en de testvraag te beantwoorden? Dan zal het tijdens het feestje ook zeker lukken.

Is er ook buiten, tijdens de zoektocht internet nodig?

Nee, buiten is geen internet of telefoon nodig. Alleen in huis is dit noodzakelijk.