fbpx

Over ons

De bedenker en ontwikkelaar van Studio-Kinderfeestje is Melanie Baars. Zij is gek op escape rooms, zowel om op locatie te spelen als thuis. Door haar enthousiasme werden ook haar kinderen nieuwsgierig. Maar voor kinderen is het aanbod in escape rooms helaas maar klein. En als je dan ook nog eens op het platte land woont dan zit je al snel ver verwijderd van die paar kinder escape rooms die ons land rijk is. Daar moest iets aan gebeuren!

Een escape avontuur in plaats van een escape room

Een escape avontuur / game, dus geen escape room. Een ‘room’ gaat niet werken, zegt Melanie: ‘na het ombouwen van een slaapkamer tot een escape room zien mijn kinderen natuurlijk in 1 oogopslag wat er is veranderd’. Daarom begon zij met het ontwikkelen van escape avonturen. En natuurlijk moesten ze overal gespeeld kunnen worden! Omdat een escape avontuur het leukst is om met een groep op te lossen heeft zij de escape avonturen speciaal voor kinderfeestjes gemaakt. Waar je een groep volwassenen na een uur weg kan sturen met de mededeling ‘helaas, jullie hebben het niet binnen de tijd opgelost’, vindt zij dit voor kinderen niet goed. ‘Ook daarom zijn avonturen voor kinderen beter, die worden helemaal opgelost, ongeacht hoe lang de groep er over doet’, aldus Melanie.

Een escape room voor een kinderfeestje ontwikkel je niet ‘eventjes’

Al snel kwam Melanie er achter dat je een escape room of avontuur niet ‘eventjes’ neerzet. Je hebt een goede verhaallijn nodig, de opdrachten moeten op een logische manier in het verhaal verwerkt worden, alle kinderen moeten bezig zijn, er moeten hints gegeven kunnen worden, het moet er allemaal leuk uitzien en je moet de kinderen blijven boeien…
Als je geen ‘kamer’ oftewel ‘room’ hebt om een verhaal en sfeer neer te zetten dan moet je dat op een andere manier doen. Toen kwam zij op het idee om gebruik te maken van video, daarmee zitten die kinderen super snel in het verhaal. Dat gecombineerd met de mogelijkheid om antwoorden online door te geven zorgen er voor dat de kinderen niet vastlopen. Bovendien kan een volgende video wisselen per antwoord waardoor het interactief en levens echt wordt. Hierdoor is er ook geen begeleiding (naast die van de ouders) ter plaatse nodig en dat scheelt in de kosten!  Als ouder kan je zelfs rustig toekijken, het komt allemaal vanzelf goed…

Missie

Dit ontwikkel je niet voor 1 of 2 feestjes, zelfs al zijn escape rooms je hobby… Ze kreeg een missie: ‘betaalbare kinderfeestjes ontwikkelen die zonder veel moeite gespeeld kunnen worden en voor iedereen toegankelijk zijn’. Met een achtergrond als online marketeer, vormgever en project manager bedacht zij alle skills in huis te hebben waarna ze besloot om het professioneel op te gaan zetten. Hierdoor is het nu echt voor alle kinderen toegankelijk!

Met succes

Dat zij dit succesvol heeft gedaan blijkt wel uit de vele positieve reacties van de ouders en kinderen die al een van de escape avonturen van Studio-Kinderfeestje beleeft hebben. Ben je benieuwd geworden naar de verschillende avonturen? Bekijk het aanbod en de trailers. Dat wil jij toch ook beleven?