fbpx
Buitenspelletjes tijdens een feestje

Buitenspelletjes tijdens een feestje

Het is mooi weer buiten, dus ga je natuurlijk lekker naar buiten met de verjaardagsgroep. Veel spelletjes, die je binnen kunt spelen, kun je gewoon naar buiten verplaatsen, maar buiten heeft meer mogelijkheden…

Is het minder goed weer? De meeste kinderen hebben hier geen enkel probleem mee. Laarzen aan en lekker ravotten maar. Zorg wel dat je op de uitnodiging zet dat er laarzen en oude kleding aangedaan worden.

Speurtocht

Voor de kleinere kinderen is een speurtocht een prima invulling van de feestelijke dag. Maak het jezelf niet te moeilijk en maak gebruik van de Troovie app. Dan heb je binnen een paar minuten vanuit je stoel, een speurtocht uitgezet compleet met verhaallijn, opdrachten en vragen. Een speurtocht van deze tijd met een mobiel als kompas. Ook leuk om te gebruiken als je een activiteit hebt bedacht, waar de kinderen een stukje voor moeten lopen. Dan komen ze op een leuke manier op de juiste plek.

Spellen uit TV-spelshows

Kijk eens naar de spelletjes die op de tv gespeeld worden tijdens spelshows (Mijn vader is de beste, Expeditie Robinson, Wie is de mol, etc.). Zijn er spellen die jullie na kunnen doen? Zet bijvoorbeeld een aantal emmers neer en laat de kinderen hier via een stuit zoveel mogelijk ballen in gooien. Of maak detail foto’s in de buurt, print ze op een A4 en laat de kinderen met een camera/telefoon in groepjes op zoek gaan naar waar het zich bevindt. Het groepje met de meeste gelijkende foto’s wint.

Oud Hollandse spellen

Ken je het nog van vroeger? Spijkerpoepen, flessenvoetbal, koekhappen, blikgooien, bliklopen, zaklopen of touwtrekken. Of een aantal platen, planken of oude lakens gebruiken om een groep zich te verplaatsen, wie haalt het snelste de overkant zonder de grond te raken? Allemaal spellen die vrijwel niets kosten maar leuk blijven. Idee: maak teams en maak van de verschillende onderdelen een parcours. Wie het eerste aan het eind is heeft gewonnen…

Vrij spelen

Heb je een druk programma? Laat de kinderen dan gerust een tijdje vrij spelen buiten. Vaak vinden groepen dit heerlijk en kunnen ze goed hun energie kwijt. Bijkomend voordeel: je hebt zelf even de tijd om bij te komen of een volgende activiteit voor te bereiden. Wil je het toch een beetje sturen? Leg een stapel met materialen neer, waar een hut mee gebouwd kan worden, zeker met een jongens-feestje is dit gegarandeerd voor lange tijd een top bezigheid.

Maak er een avontuur van

Als kinderen worden meegenomen in een verhaal dan is de aandacht er veel meer bij dan dat alle spellen losse onderdelen vormen. Bedenk een thema en een verhaallijn en laat alle spellen hier onderdeel van zijn. Niet zo creatief of niet zo veel tijd? Laat het voor je doen en kies voor een kant en klaar avontuur dat is aangepast op de leeftijd van de groep, dat scheelt een hoop voorbereidingstijd.

Lasergamen (in het donker)

Lasergamen kon je tot voor kort eigenlijk alleen bij speciale centra doen. Het nadeel daarvan is dat je met een flinke groep kinderen meteen door je complete feestbudget heen bent. Tegenwoordig kun je het ook thuis doen. Je kunt een box met laserpistolen huren maar de pistolen van Light Battle of Laser X zijn ook redelijk betaalbaar om zelf aan te schaffen. Dan kun je er meerdere feestjes gebruik van maken en zelf ook nog eens in gevecht met je eigen kinderen gaan. De pistolen werken het beste in het donker, bovendien wordt het spel daar ook meteen een stuk spannender van.

Spelletjes met water

Wordt het heel mooi weer? Dan is er niets leuker dan spelen met water. Lees in het blog over waterspelletjes alle tips.