fbpx

Of je nu kiest voor een binnen of buiten avontuur, bij beide feestjes moet er een probleem opgelost worden.  De kinderen doen dit aan de hand van opdrachten, puzzels, vragen, decoders en filmpjes. Een binnenfeestje bevat iets meer escape room-elementen en een buitenfeestje iets meer speurtocht-elementen. Verder is de verhaallijn meestal anders. De binnenfeestjes vragen minder voorbereidingstijd van de begeleider. Voor een buiten feestje moeten er namelijk enveloppen verstopt worden en moet er een plattegrond uitgeprint worden. Dit is voor de binnenfeestjes niet nodig. Over het algemeen wordt er in de koudere maanden gekozen voor een binnenfeestje.

Wat is leuker?
Het is natuurlijk per persoon verschillend wat deze het leukst vindt. Dat kunnen wij niet bepalen. Veel mensen denken dat een buitenfeestje leuker is dan binnen, onze ervaringen zijn echter anders. Zowel buiten- als binnenfeestjes vinden de kinderen even spannend en leuk om te doen.

Twijfels over het weer
Twijfel je of het weer wel goed wordt als het feestje plaatsvindt? Dan adviseren wij je te kiezen voor een binnenfeestje. Daarin zitten namelijk ook buitenelementen en deze kan, bij mooi weer, ook in de tuin gevierd worden. Mocht je voor een buitenfeestje gekozen hebben en gaat het toch regenen? De kinderen vinden dit vaak geen enkel probleem. Om de enveloppen te beschermen leveren wij folie zakjes die om de enveloppen gedaan kunnen worden. Daardoor zullen de opdrachten en aanwijzingen droog blijven, ook als het regent.

Ruimte
Voor een binnenfeestje is niet veel ruimte nodig. Het is wel handig als iedere deelnemer een zitplek heeft.

Internet
Voor de feestjes is toegang tot internet noodzakelijk. Echter beperkt zich dit tot de hoofdlocatie (meestal woonhuis) waar het feestje gevierd wordt. Voor de buitenfeestjes is toegang tot internet buiten dus niet nodig.