fbpx
Taart tijdens een kinderfeestje of niet?

Taart tijdens een kinderfeestje of niet?

Het ziet er prachtig uit zo’n grote taart. Maar veel kinderen zijn niet dol op traditionele taarten. Vol van de spanning hebben ze ook nog eens niet de rust om het op te eten. Vind je het leuk om een mooie taart te maken/bestellen voor het kinderfeestje? En wordt je kind er blij van? Dan moet je het zeker doen maar of het op gaat…? Ben je opzoek naar een leuk alternatief voor taart? Lees dan snel verder…

Alternatieven

Gelukkig zijn er voldoende alternatieven voor taart. Denk hierbij aan cupcakes of plakken cake die zelf versierd kunnen worden.

Cake versieren tijdens kinderfeestje

Speculaasfiguren

Een leuke variant op cupcakes versieren is speculaas maken. Geef elk kind een bol speculaasdeeg en laat hen er zelf figuren van maken. Leg de vormen vervolgens op een bakplaat en schuif ze in de oven. Geen enkel koekje smaakt zo lekker als een eigen gemaakt koekje! Bijkomend voordeel; de eerste activiteit is ook meteen binnen.

Koekjes

Naast cupcakes kan je natuurlijk ook koekjes versieren. Je kunt de kids eerst zelf de koekjes zelf laten bakken. Tip: maak van te voren een aantal koekjes maar laat de kinderen ook hun eigen vormpjes maken. Dan is het niet nodig om te wachten tot dat de koekjes gebakken en afgekoeld zijn voordat er versiert kan gaan worden. Voor het versieren gebruik je royal icing. In deze video is te zien hoe je dat heel gemakkelijk kan doen:
koekjes versieren

En als de koekjes klaar zijn dan mag er natuurlijk van gesnoept worden maar als je ze in een mooi doosje stopt dat ze zelf kunnen versieren dan heb je meteen iets om aan het einde van het feestje mee naar huis te geven.

IJs(taart)

Is je kind in de zomer jarig? Kies dan eens voor ijstaart of andere ijsjes, wel zo makkelijk en leuk!

Minigebakjes en koekjes

Veel ouders kiezen voor soesjes of ander minigebak zoals mini tompoezen. Zet er in dat geval ook een paar mini-koekjes zoals mini-stroopwafels bij voor de kids die niet dol zijn op slagroom. Niet zo veel tijd? Ga makkelijk (en voordelig) voor de varianten uit de vriezer.

Liever iets gezonders?

Bananencake of dadel-noten-kokos-koekjes zijn heerlijk maar er zijn nog veel meer goede alternatieven te vinden. Hier vind je allemaal leuke recepten voor ‘gezonde’ zoete lekkernijen.

Mijn kind vindt het niet leuk…

Ondanks al je inspanning en moeite toch nog een ontevreden kind? Maak je geen zorgen, als er de hele middag lekker gespeeld is, zijn ze het begin al lang weer vergeten!

Meer ideeën voor tijdens kinderfeestjes:

Binnenspellen voor kinderfeestjes
Buitenspellen voor tijdens een kinderfeestje